5.2.1 Kiezen, leren en werken in de techniek
Wij zetten in op ’kiezen, leren en werken in de techniek’ en dragen zo bij aan het aanpassingsvermogen van ondernemers en werknemers in de technische sectoren. Dat draagt bij aan het behoud en de groei van de werkgelegenheid in Overijssel.
Context
Van de aansluiting van het onderwijs op de vraag vanuit het bedrijfsleven zijn Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV) op MBO-niveau en Centres of Expertise (CoE) op HBO-niveau opgericht. Daarnaast participeren wij in het landelijke Techniekpact 2020 en zijn wij bestuurlijk trekker voor de regio Oost-Nederland. Inzet op kiezen, leren en werken in techniek, waarbij de vraag vanuit het bedrijfsleven centraal staat, moet leiden tot meer en beter gekwalificeerd (bèta en technisch) personeel.
Acties 2016
- Opstellen investeringsvoorstel ‘Iedereen in Overijssel doet mee’. Conform het investeringsvoorstel worden aanvullende acties benoemd.
- Organiseren dat de regionale Techniekpactprogramma’s en Smartindustry-agenda (B’OOST) op elkaar aansluiten.
- Herijking Techniekpactafspraken in Overijsselse regio’s
Basisinformatie
Verantwoordelijk portefeuillehouder:
Eddy van Hijum.
Rol provincie:
Wij vervullen de rol van regisseur.
Looptijd prestatie:
Structureel.
Relatie met reserve Ecologische Hoofdstructuur/Kwaliteit van Overijssel?
Ja. Bijbehorend investeringsvoorstel:
- Vanuit het Coalitieakkoord ‘Overijssel Werkt!’ is er budget beschikbaar gesteld voor deze prestatie. Dit is verwerkt in de Begroting 2016. Het bijbehorende investeringsbesluit is daarmee de Begroting 2016, PS/2015/687.
Projectwebsite
Landelijk Techniekpact